streda 12. februára 2014

1 komentár:

Mišo povedal(a)...

pozri: http://muzika-komunika.blogspot.sk/2010/03/spray-demo-1988.html


Bio:

Bratislavská punková kapela vznikla v roku 1983 a po zmene viacerých názvov (Gips, Napalm) sa v roku 1984, príchodom nových členov premenovali. Koncertný debut v zostave Peter Tanistrák(basa+spev) Jožo Tanistrák(gitara) Rado Vrabec(gitara) Martin Uherčík(bicie)v 1985 na bratislavskom festivale v B klube.V 1986 koncert s Kotou 22 v Lamači. Odchod basgitaristu na vojnu a zbytok kapely do hardrockových kapiel Dereš a Orkan.Od roku 1988 začína existovat nové zloženie Spray-u,pridáva sa Miro Ščepánek(bicie),po čase Joža nahradzuje Peter Polaček. Od roku 1989 aktívne koncertuje po Slovensku a Čechách. Od roku 1992 hrajú ako trio.

V roku 2004 vzniká spojením dvoch "kapiel" (bubeník a gitarista prichádzajú v tom čase už z nejestvujúcej kapely Radioaktívny Odpad). Rok 2005 sa niesol v znamení skúšania a zohrávania sa medzi sebou. Táto snaha "vyvrcholila" koncertom v Malackách. O nieco lepšie sme ako kapela začali v roku 2006. Skvelý koncert koncom zimy v DNV bol úžasný. Nabil nás novou energiou a aj chuťou do ďalšieho pokračovania.

Nasledovalo aj pár nevydarených akcii, medzi ktore určite patrí aj zrušený koncert s Marky Ramonom, dve naše vystúpenia v Randale. Nasledovalo niečo ako ukončenie leta na štadióne v Devínskej, koncertom s ktorým sme boli veľmi spokojný.

V období jeseň/zima 2006, podnikáme koncerty aj mimo DNV/BA (v súčasnej zostave to bol prvý koncert mimo rodné múry). Ako prvá malá akcia mimo BA bola súkromná oslava v Malinove, za ktorou nasledoval koncert v Žiari nad Hronom (skvelí ludia, organizácia, zábava) a následne Púchov. Nahrávanie nového albumu bolo úspešne zakonćené.

Na našu smolu, sa celé prípravy okolo vydania nášho albumu Rozchodím To! ťahali takmer 3 roky a to nám spôsobilo zopár problémov, ale tak isto nám to dalo aj priestor na prípravu ďalšieho materiálu, ktorý svojim štýlom vybočuje z punkových koľají...

(http://bandzone.cz/spray)